Близо 1500 туристи продължават да са блокирани на остров Самотраки в Гърция

08:39, 14 авг 19 / Свят 25 1971 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четвърти ден близо 1500 туристи са блокирани на гръцкия остров Самотраки. Заради силния вятър и бурното море през последните дни ферибот не можеше да достигне острова, където почиват и много българи. Днес се очаква ферибот да превози първите туристи до гръцкия град Александруполис. Последните уверения на гръцките власти са, че проблемът ще бъде решен, съобщи БНТ.

Гърция подсигури безплатна храна и нощувка на 1500 туристи на остров Самотраки

Към Самотраки трябва да потегли голям ферибот с капацитет 600 души и 75 автомобила. Ако времето позволява, каквито са прогнозите, ще бъдат направени максимално много курсове.

На Самотраки в момента се намират 1500 човека, предимно от Румъния, както и от България, Франция, Великобритания, Италия и Сърбия. Вчера местните власти им осигуриха безплатни нощувки и храна.

Продължава да се предлага безплатна храна. Списъкът на заведенията, които я осигуряват, може да бъде видян на сайта на МВнР.

На пристанището на Александруполис вчера можеха да бъдат видени туристи предимно от Гърция, които с дни нощуваха на пристанището, очаквайки транспорт до острова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама