20% от депутатите в Калифорния разпознати като престъпници от полицейска система

10:01, 14 авг 19 / Свят 25 1843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Система за лицево разпознаване, която трябвало да помага на полицията в Калифорния, работела толкова зле, че взела един от всеки петима депутати в щата за престъпник.

Несъвършенствата на системата били демонстрирани от Американския съюз за граждански свободи, който показал на депутатите в местния парламент защо не трябва да въвеждат изкуствения интелект, пише "Лос Анджелис Таймс", предава БГНЕС.

Подобен експеримент бил направен и със снимки на депутати от Конгреса във Вашингтон, като системата отново погрешно посочила 28 от депутатите като престъпници от базата данни на калифорнийската полиция.

Депутати в Калифорния посочват тези резултати като причина да не бъде въвеждан софтуера в камерите, които патрулните полицаи носят на гърдите си по време на работа.

На федерално ниво не беше въведена регулация на употребата на подобен изкуствен интелект, което остави щатските парламенти да се грижат за решаването на въпроса.

Ню Хемпшир и Орегон вече забраниха употребата на системи за лицево разпознаване от полицаи, поради тяхната ненадеждност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама