Близо 40 българи са блокирани на летището във Франкфурт

10:07, 14 авг 19 / Общество 25 1037 Topnovini
Пътниците чакат на Терминал 5 на летище Хийтроу, Лондон, Великобритания.
1

Лошата организация при проверките за сигурност и паспортния контрол на летище Франкфурт са причината близо 40 наши сънародници да не успеят да излетят от германския град, съобщи БНР. Сред блокираните българи е имало хора с малки деца, както и наскоро претърпели операция. Полетът е бил на нискотарифна компания.

"Вчера, 13 август, в 15.10 по разписание трябваше да излетим. Причината поради, която не успяхме да се качим е, че не бяхме допуснати от страна на летищните власти и операторите на полета. Пред самия гейт бяхме спряни, може би над 35 човека. Обяснението беше, че сме закъснели за качване на самолета. 40 човека е трудно да си представим, че сме закъснели всички. Причината беше, организацията за пропускане на пътниците през съответните проверки, паспортен контрол, проверка на лични вещи и така нататък", разказа Даниел Братанов от бургас, който е един от потърпевшите.

Комисията за защита на потребителите ще съдейства на блокираните вчера на летище Франкфурт българи да получат справедливо обезщетение заради случилото се, обяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

"Когато има някакъв случай подобен, има възможност да се потърсят обезщетения затова, че полета не се е състоял, разбира се, причините  могат да бъдат различни. Това ще бъде изяснено. При всички случаи ние веднага поемаме отговорността за това да съдействаме на хората да получат някакво справедливо обезщетение затова, че са били поставени в такава ситуация".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 83 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.