Маркет Линкс: Чистотата и шумът са основните проблеми на София според столичани

10:44, 14 авг 19 25 2107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чистотата и шумът са основните проблеми на София според столичани. Това показват данните от регионално проучване проведено от Маркет Линкс през месец август 2019 в град София и възложено от OFFNews.

Основни елементи на околната среда, като въздуха, чистотата и шума се очертават като проблемните области, посочени от най-много жители на София.

Автомобилният трафик и презастрояването са другите две най-критични зони за сегашното, но и за всяко бъдещо управление на града, особено имайки предвид и силните граждански реакции срещу втората.

Настоящата посока на развитие на столицата се проблематизира от по-малко от половината от имащите право на глас. По-масови са настроенията, свързани с очаквания за позитивна промяна, като това не следва да се тълкува като израз на удовлетвореност от управлението на София.

Макар повечето от софиянци да не могат да определят друг град, с който да сравнят София, на преден план се появяват столицитена съседните ни страни като Букурещ и Белград. Виена, която традиционно присъства в челните места на класациите за най-добър град за живеене е и фаворитът, който е посочван като позитивен модел за развитие на столицата.

Проучването е проведено в периода 1-6 август със смесен метод на регистрация – пряко-лично интервю и онлайн анкета. Модел на извадката е квотна матрица по пол и възраст. Размерът на извадката е 505 души на възраст над 18 години в 50 гнезда. Целевата група са имащите право на глас в София. Поръчител е OFFNews.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама