Фериботът „Андрос Джет“ тръгва към остров Самотраки

11:06, 14 авг 19 25 2068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По последна информация фериботът „Андрос Джет“ тръгва от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки днес около 12.00 часа на обяд. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Очаква се фериботът да пристигне на пристанище Самотраки в 22.00 часа тази вечер. Ще натовари пътници и леки автомобили веднага и ще отплава към Александруполис. Ако условията позволяват, фериботът „Андрос Джет“ ще направи следващо пътуване до Самотраки веднага.

На 15 август корабът ще изпълнява толкова маршрути, колкото е необходимо, за да облекчи ситуацията на остров Самотраки. Този кораб не може да превозва камиони.
Поради нарушените връзки, островът изпитва остра нужда от почти всякакви продоволствия. Поради тази причина фериботът „Анакс" започва от 14 август да превозва камиони с продоволствия от пристанището в Александруполис, предназначени за Самотраки.
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към екипите на местните власти на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама