Мечка се поразходи из италианско градче

13:20, 14 авг 19 / Любопитно 25 2201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голяма кафява мечка предизвика бъркотия в италианския град Скано. Животното се появило късно вечерта, когато хората се били отдали на почивка. Неканеният гост проявил особен интерес към витрините на магазините и за малко не влязъл в магазинчето за сладолед, предава БГНЕС.

Любопитството у гражданите бързо взело превес над страха и те започнали да снимат с телефони и фотоапарати вечерната меча разходка.

От общинската администрация в Скано потвърдили информацията за появата на мечката в централната част на града, но необичайното събитие не предизвикало паника сред местното население.

В националния парк в областта живеят много диви животни, включително вълци и мечки, които от време на време се появяват в покрайнините на Скано. Досега не е имало нападение над хора, подчертават от администрацията.

Предполага се, че мечката е възрастна самка. Тя се е държала напълно спокойно, а и жителите на града очевидно са свикнали с близостта си до тези животни.

В Скано подобна визита не се случва за първи път. През лятото на 2013 година по улиците на града се появила мечка. Тогава двама изплашени млади туристи се покатерили на дърво, за да избегнат нежеланата среща.

Обитаващите националния парка Абруцо, Лацио и Молизе мечки спадат към подвида Апенинска кафява мечка. Те не са особено големи животни и теглото им обикновено не надхвърля 150 килограма. Случвало се е мечките да влизат в населените места, за да се почерпят с пилета и зайци.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама