Какво време ни очаква през есента

21:30, 14 авг 19 25 2877 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дъждовна есен за районите на Италия и Балканския полуостров. Прогнозата е на метеорологичния портал “Accuweather”.

Летните бури с локални интензивни порои ще продължат през септември и октомври. Облачните системи ще се движат бавно, а валежите ще са продължителни. Акумулираните количества ще създават риск от поройни наводнения и свлачища. До края на септември ще има силна гръмотевична активност, пише  oще “Accuweather”, цитиран от Нова телевизия.

С напредването на есента гръмотевиците ще утихнат, но валежите ще са чести. Влагата ще попречи на температурите в района да достигат високи стойности и ще гони жегата далече от нашите географски ширини.

Краят на есента ще е бърз, с рязко застудяване. Докато по-голямата част от континента ще се радва на плавен преход към зимата, на Балканите студеният въздух ще нахлува бързо и ще създава януарско усещане още през октомври. На този етап има условия зимата в Източна Европа да е с обилни снеговалежи, най-значителни в района на Молдова и Украйна.

На Британските острови - есента ще донесе мощни бури с ураганни ветрове, които ще се разпростират чак до континенталните държави Холандия, Дания и Франция.

Лятото ще се задържи най-дълго в Южна Франция, Испания и Португалия, където температурите ще са високи в следващите месеци. В тази част на Европа ще има условия за развитие на обширни горски и полски пожари.

Есента ще е най-приятна в централните райони на Европа с температури около нормата за сезона, уточняват метеоролозите от “Accuweather”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама