Мечка изрови наскоро погребано тяло

21:49, 14 авг 19 / Любопитно 25 3342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мечките все по-често се приближават до населени от хора места в далечния изток в Русия. По-рано тази седмица местните медии съобщиха, че местен гъбар е бил жестоко пребит и от диво животно само на 500 метра извън местно село в района на Хабаровск, съобщи БГНЕС.

Полицията в Комсомолск-на-Амур, област Хабаровск, започна разследване, след като мечка влезе в гробище в местно предградие близо до гората северно от града, разкопа наскоро погребано тяло и го извлече.

„На мястото на инцидента беше изпратена разследващо-оперативна група“, обясни говорител на полицията. „Открити са отпечатъци, принадлежащи на мечка. Тялото на починалия все още не е намерено”, добави той.

Мечка нахлу в къща и разби стена, за да си тръгне

Юрий Колпак, ръководител на регионалното министерство на природните ресурси, заяви, че служителите на министерството са получили разрешение за отстрел на животното и че са го намерили и убили.

Според Колпак причината за появата на мечки в местните гробища обикновено е много банална, тъй като хората оставят храна по гробовете, а животните влизат и се хранят с всичко, годно за консумация. Възможните нарушения на стандартите за дълбочина на гробовете, допуснати от местните работници, също могат да бъдат проблем.

Издирването на тялото на починалия все още продължава. Според местния информационен портал AmurMedia тялото е било на наскоро погребан мъж, като разкъсаното облекло на починалия е всичко, което е намерено на гробището.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама