"Демократична България" издига арх. Борислав Игнатов за кмет на София

12:53, 15 авг 19 / Политика 25 2063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Политическото обединение "Демократична България" (ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение") издигна председателя на Камарата на архитектите в България (КАБ) Борислав Игнатов за кмет на София, съобщи БГНЕС.

Мотивацията ми да се кандидатирам за кмет на Столичната община започва от работата ми като председател на КАБ и като активен професионалист, живял и работил в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва. Във всичките тези градове съм видял как те се управляват и как с правилния екип и стратегия може да се допринесе за комфорта и развитието на тези градове и щастливия живот на гражданите в тях", посочи мотивацията си Игнатов и добави, че може да реши проблемите в града.

Маркет Линкс: Мая Манолова с най-високо одобрение в София

Според него промяната не може да бъде извършена само от един човек, а е необходим екип и план за следващите 4 години.

"Искам още в първите дни на този мандат моите съграждани да видят реални промени, които са насочени към тях. Затова ще представим нашата програма в пет основни сектора, които ще бъдат обединени от общото мото за оптимизация на управлението и дигитална трансформация на Столична община. Първата среща ще бъде на 21 август", обяви кандидатът за кмет и призова пасивните граждани, които са отвратени от политиката и управлението, да променят позицията си и да гласуват на местните избори.

От своя страна съпредседателят на обединението Христо Иванов заяви, че изборите не са изборно обещание, а изборни политики. Той добави, че те дават кандидат, който е безспорен професионалист, има опит и характер, за да върне демократичното управление в общината.

Общинският съвет е реалният демократичен орган на местното самоуправление. В последните години той беше превърнат в един гумен печат и тържище за сделки и зависимости. Ние искаме да го изкараме от това му състояние“, заяви Иванов и добави, че тръгват на тази кампания, не за да излъчат рейтингова фигура, която през телевизионните студия да финишира в стола на градоначалника, а искат да предложат алтернатива на софиянци.

Иванов е убеден, че гражданите ще гласуват за политическа фигура, а не просто добър човек.

На въпрос защо не са подкрепили кандидатурата на издигнатия от неправителствената организация „Спаси София“ Борис Бонев, Иванов каза, че са провели осем срещи с тях, но от организацията са заявили, че не искат да се обвързват политически.

''Спаси София'' издига свой кандидат за кмет на столицата

Стана ясно още, че обединението ще излезе и с кандидат за председател на Столичния общински съвет, който ще бъде обявен на по-късен етап

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама