„Артекс": Очакваме ВАС да потвърди законността на „Златен век"

19:20, 15 авг 19 25 2106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очакваме Върховният административен съд да потвърди законността на "Златен век", заявиха в позиция от компанията „Артекс“. Позията им идва след като ДНСК обжалва решението на съда по казуса.

ДНСК обжалва решението на съда по казуса „Златен Век“

На 30 юли Софийският административен съд потвърди валидността на разрешението за строеж на сградата „Златен Век“ и отмени заповедта за спирането на строежа, която ДНСК бе издала.

 От компанията посочват, че продължават да подкрепят усилията на правителството да се спазва законността. Те коментират, че са очаквали ДНСК да се съобрази с решението на съда и да не обжалва „едно толкова явно и недвусмислено от правна гледна точка решение“.

Бизнес проектът „Златен Век“ се равнява на 0,2% от брутния продукт на страната ни и има своя малък, но важен принос за запазването на добрите показатели на нашата икономика, обявяват от компанията. 

„Действията на ДНСК са един нагледен пример как някои държавни институции работят против интересите на икономиката и гражданите на България, и с това ще създадат допълнителни загуби не само за „Артекс”, но и за множество взаимосвързани фирми”, категорични са от компанията. Те изтъкват, че проектът осигурява работни места на над 2000 служители.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама