Локомотив напусна Лига Европа след втора минимална загуба от Страсбург

07:49, 16 авг 19 / Спорт 25 1874 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Локомотив (Пловдив) отпадна от Лига Европа, след като допусна втора загуба с 0:1 от Страсбург в реванша от третия квалификационен кръг, игран на „Стад де ла Мена” във Франция. Единственото попадение в мача падна в 7-та минута и бе дело на Кевин Зои. Той оползотвори от пас на Димитри Лиенар, който се възползва от лошо изнасяне на топката от българския тим.

Собственикът на Локомотив (Пловдив) протестира заради забавени визи на футболисти

Сценарият от първата среща се повтори, като Страсбург започна активно мача и още с първата си по-опасна ситуация стигна до гола. До края на полувремето реални голови възможности пред двете врати липсваха.

През втората част елзасците отново бяха по-активни и пропуснаха някои нелоши шансове окончателно да си решат двубоя. Възможностите пред Локомотив не бяха много.

В средата на второто полувреме Стивън Езе бе забравен на задна греда при центриране от пряк свободен удар, но изстрелът на нигериеца мина покрай вратата. В самия край на мача гол на „смърфовете” бе правилно отменен поради засада. Появилият се като резерва Георги Илиев получи удобна топка пред наказателното поле, но изстрелът му бе спасен. Топката се върна в него и той подаде на Ожболт, който обаче бе зад защитата.

Така европейският поход на Локомотив приключи след общ резултат от двата мача 0:2. Страсбург пък ще се изправи срещу Айнтрахт Франкфурт в плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

От българските отбори единствено Лудогорец продължи напред, след като ЦСКА загуби с 0:1 гостуването си на Зоря Луганск. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама