Някои от големите ремонти в София ще продължат и през есента

08:43, 16 авг 19 25 2248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Някои от големите ремонти в столицата ще продължат през есента, стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова в Сутрешния блок на БНТ.

На ул. "Сребърна" се изгражда голям канализационен колектор. Там движението е много затруднено, ще направим всичко възможно, ако е необходимо септември месец да спрем обекта, защото не може да се мине, коментира кметът.

До 10 дни се очаква подновяването на реконструкцията на Западния парк. Там работите са били замразени през лятото заради необходимостта да се преправи проекта, в който е бил изпуснат съществуващ колектор край входа.

Отлагат пускането на третия лъч на метрото за февруари 2020 г.

"Най-големия стратегически важен обект на града е третата линия на метрото. 3 км от метрото преминаха под реки, беше трудно. До края на месец октовмри очакваме строителството на първите 8 км да приключи. До средата на следващата година трябва да бъдат готови и още 4 км. Около 200 млн. лева сме дали от бюджета на общината. Имаме пет готови отсечки", коментира Фандъкова. 

През лятото нямаме проблеми с чистотата на въздуха. Проблемите са през зимата. Дължат се на битовото отопление, каза още кметът на Фандъкова и добави, че Общината иска да се поставят стикери върху автомобилите, за да може да се спират тези, които замърсяват повече въздуха. 

Фандъкова тръгва с нов екип, ако се кандидатира за кмет

"По принцип на местни избори всяка община прави своята организация. Нашият екип подготвяме самата кампания. За нас най-важно е да се явим с най-добрите си планове и най-вече да предложим на хората промяна", каза още Фандъкова. Тя добави, че в началото на септември ще каже своето решение дали ще се кандидатира за нов мандат за кмет на столицата.

"Булгаргаз" е дала на съд "Топлофикация София" за част от дълга й

Фандъкова заяви, че няма риск София да остане без парно „Разговарях с двамата директори на двете търговски дружества, след като си размениха реплики по медиите. „Топлофикация“ не е спирала да плаща, разбира се с много по-бавно темпо, отколкото „Булгаргаз“ очаква. На 1 август от „Топлофикация“ са преведени 7 милиона лева. Двамата директори се уточниха за начина на плащане до края на месеца“, каза още Фандъкова.

Тя обясни, че винаги в този период възниква такъв проблем, защото има разлика в начина на плащане - „Булгаргаз изискват предварително плащане по прогнозни количества, а „Топлофикация“ получава своите плащания след изравнителните сметки.

„Нито аз, нито министърът на енергетиката сме допуснали досега и няма да допуснем това да се отрази на отоплителния сезон“, заяви Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама