Френският Спайдърмен се покатери върху небостъргач в Хонконг с призив за мир

11:20, 16 авг 19 / Любопитно 25 2182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ален Робер, наречен „Френският Спайдърмен“, се изкачи по фасадата на небостъргач в Хонконг и разгърна банер с призив за мир на фона на исторически вълнения в китайския административен район.

57-годишният авантюрист, който е специалист по неразрешени изкачвания на високи сгради, покори 68-етажния център "Cheung Kong" в главния бизнес район на Хонконг. По време на изкачването той носеше знаме с флаговете на Хонконг и Китай, както и две стиснати ръце.

Преди изкачването в изявление Робер каза, че посланието му е „спешен апел за мир и диалог между жителите на Хонконг и правителството“.

От 10 седмици Хонконг е сцена на огромни протести за демокрация. Те бяха предизвикани от закон, който разрешаваше екстрадиция на заподозрени за престъпления в континенталната част, но прераснаха в по-широк призив за демократични права.

Движението представлява най-голямото предизвикателство пред авторитета на Пекин, след като градът беше върнат от британците през 1997 г. по силата на споразумение, което му позволи да запази свободите си.

Засега нито Пекин, нито лоялните лидери на града не са направили големи отстъпки от позициите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама