Български джебчийки получиха 18-месечни присъди в Англия

11:10, 16 авг 19 25 2260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две джебчийки, български гражданки, заловени от полицията в Ковънт гардън в британската столица, получиха 18-месечни присъди, предаде БНР като цитира вестник „Ивнинг стандард“.

Двете „нагли“, като ги определя вестникът, джебчийки са били заснети от камера в магазин в популярния сред туристите Ковънт гардън как бъркат в джобовете и чантите на пазаруващите там граждани, като в същото време дори крадат дрехи от щандовете.

Само за десет минути те са успели да съберат стока и предмети за стотици паунди.

23-годишната София Иванова и 48-годишната Тотка Димитрова са били засечени от цивилни служители от транспортна полиция на 29 юли още при излизането им от станцията на близкото метро заради съмнителното им поведение.

След като били засечени и от камерите в магазина, двете жени били арестувани. Още на следващия ден в съда те са се признали за виновни и са получили по 18 месеца затвор. Наредено им е да платят по 122 паунда обезщетение на техните жертви.

Инспекторът от транспортна полиция Тим Уикс изтъква пред вестника, че това е била много показателна акция как цивилни екипи могат да заловят престъпници и да ги осъдят в рамките на 24 часа.

Лиса Гарет от лондонската полиция казва, че през цялата година се работи неуморно за предотвратяване на джебчийства и кражби, но по това време на годината, когато в Лондон има много посетители, престъпленията от този характер са неимоверно много.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама