Акцент на деня: Момиченце беше изнасилено и убито от 21-годишен мъж

17:30, 16 авг 19 25 2929 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Момиченце на 7 години беше намерено изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря.

Детето е намерено в дере в селото в изключително тежко състояние около 15.00 часа в четвъртък. То незабавно е било откарано в болница, където е починало.

В ранния следобед в петък полицията залови извършителя на престъплението – 21-годишния Мартин Трифонов, който е живеел в съседна къща на тази, която е обитавало семейството на убитото дете.

Хванаха убиеца на детето в Сотиря

Убиецът беше издирван по земя и въздух от служители на полицията в Сливен, МВР, „Гранична полиция“, горски служители и хеликоптер. С помощта на местни момчета Мартин Трифонов е открит в необитаема къща в покрайнините на селото. Опитал се е да избяга и полицията е открила огън по него. Бил е прострелян в крака.

21-годишният мъж е криминално проявен. Той е лежал в затвора за блудство, както и за извършване на кражби. Хората в селото свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живеещи в двора ѝ. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт.

Заподозреният за убийството на момиченцето: Неграмотен, безработен, осъждан, асоциален

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов посочи, че Мартин Трифонов е безработен, асоциален тип, няма приятелства, семейството му е в много тежко финансово положение, а той е без образование. "Той има предишни агресивни прояви спрямо деца. Осъждан е и е лежал в затвора за прояви към негова близка", допълни Иванов.

Няма данни убиецът да страда от психични заболявания, както и да е употребявал алкохол.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

В понеделник ще бъде внесено искане за постоянен арест. Събрани са всички необходими доказателства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама