Акцент на деня: Момиченце беше изнасилено и убито от 21-годишен мъж

17:30, 16 авг 19 / Общество 25 1714 Topnovini
1
2

Момиченце на 7 години беше намерено изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря.

Детето е намерено в дере в селото в изключително тежко състояние около 15.00 часа в четвъртък. То незабавно е било откарано в болница, където е починало.

В ранния следобед в петък полицията залови извършителя на престъплението – 21-годишния Мартин Трифонов, който е живеел в съседна къща на тази, която е обитавало семейството на убитото дете.

Хванаха убиеца на детето в Сотиря

Убиецът беше издирван по земя и въздух от служители на полицията в Сливен, МВР, „Гранична полиция“, горски служители и хеликоптер. С помощта на местни момчета Мартин Трифонов е открит в необитаема къща в покрайнините на селото. Опитал се е да избяга и полицията е открила огън по него. Бил е прострелян в крака.

21-годишният мъж е криминално проявен. Той е лежал в затвора за блудство, както и за извършване на кражби. Хората в селото свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живеещи в двора ѝ. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт.

Заподозреният за убийството на момиченцето: Неграмотен, безработен, осъждан, асоциален

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов посочи, че Мартин Трифонов е безработен, асоциален тип, няма приятелства, семейството му е в много тежко финансово положение, а той е без образование. "Той има предишни агресивни прояви спрямо деца. Осъждан е и е лежал в затвора за прояви към негова близка", допълни Иванов.

Няма данни убиецът да страда от психични заболявания, както и да е употребявал алкохол.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

В понеделник ще бъде внесено искане за постоянен арест. Събрани са всички необходими доказателства.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 48 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.