Задържаха човек, обвинен в поставянето на фалшиви бомби в Ню Йорк

16:01, 18 авг 19 / Свят 25 2327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж на 26 години беше задържан и обвинен за поставяне на фалшиви бомби в Ню Йорк, предаде Франс прес, цитирайки изявление на полицията.

Лари Грифин, който няма постоянен адрес, е бил обвинен за поставянето на три фалшиви бомби. В петък сутринта Манхатън бе обхванат от тревога в продължение на два часа, след като в метрото бяха открити три подозрителни предмета.
В крайна сметка оказа се, че това са просто тенджери под налягане.

Две от тях забелязани на метростанция "Фултън стрийт" в час рик, а третият - в квартала Челси. Спирката "Фултън стрийт" беше евакуирана бързо. Движението по две линии на метрото беше спряно, а влаковете, преминаващи покрай тази станция по други линии, не спираха.

Според американските медии Лари Грифин е бивш жител на щата Западна Вирджиния. Местната шерифска служба съобщи, че през последните осем години той е бил арестуван три пъти за различни провинения. Срещу Грифин е издадена заповед за арест, защото не се е явил пред властите, след като е бил освободен под гаранция.

Не е известно какъв е бил мотивът му да постави тенджерите под налягане на места, където те са предизвикали опасения от атентат. Брат му Джаксън съобщи пред в. "Ню Йорк таймс", че той имал навика да събира различни предмети и казал, че ги е намерил пред японски ресторант.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама