Мечки нападат гробища в Русия

19:32, 18 авг 19 / Свят 25 1501 Topnovini
1

В руския Далечен изток бе убита мечка, която бе отмъкнала покойник от местно гробище, съобщи руският портал Komcity.ru. Куриозната случка се разиграла в селището Старт край град Комсомолско на Амур, Хабаровският край.

Животното бе застреляно, когато се върнало на гробищата следваща нощ. Според местният служител на Министерството за охрана на природата Юрий Колпак това е била възрастна женска мечка, която не кърми. Похитеното от нея тяло така и не бе намерено.

Служителите на гробището възстановили изровения от мечката гроб. Засега не е известно дали родните на покойника знаят за абсурдния инцидент.

„Причината за появата на мечката е банална: съгласно обичая хората оставят храна на гробищата”, обяснява Колпак пред AmurMedia. Животните събират всичко едливо, което се оставя край паметниците. Имам информация, че покойниците не се погребват достатъчно добросъвестно на гробището. Там се нарушава дълбочината на гроба. Животните чувства това

Хищниците и друг път са се проявявали на гробището в Старт. През 2015 година AmurMedia писа, че полицията е прогонила оттам две хималайски мечки. След година край гробовете била забелязана още една мечка, която обаче побягнала при звука на полицейската сирена. През 2018 г. кафяви мечи са били засичани край сметище.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.