Външният министър Екатерина Захариева се среща с йорданския си колега Айман Ал-Сафади

06:50, 20 авг 19 / Политика 25 1342 Topnovini
1

По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева за първи път в България пристигна йордански външен министър.

Айман Сафади ще бъде на посещение у нас до 21 август.

Екатерина Захариева ще приеме министър Сафади за разговор на четири очи, а след това ще се състоят пленарни разговори между двете делегации.

Двамата министри ще подпишат споразумение за визово облекчение на притежателите на дипломатически и служебни паспорти.

Йорданският външен министър е на посещение в България

Екатерина Захариева беше на посещение по покана на Айман Сафади в Йордания през декември 2018 г. Двамата министри са се срещали и в рамките на различни международни форуми в последните месеци - на Европейския съюз и Лигата на арабските държави, на срещата за Близкия изток в Дъблин, в ООН.

От 14.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев също ще се срещне със Сафади, това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Българите с дипломатически и служебни паспорти ще пътуват без виза до Йордания

Йордания е ключов партньор на България, на Европейския съюз и НАТО в региона на Близкия изток. Стокообменът между България и Йордания за първите 4 месеца на тази година възлиза на 9.7 млн. долара като в сравнение със същия период на 2018 г. бележи ръст от повече от 21%. За 2018 г. двустранният стокообмен възлиза на стойност 25.2 млн. долара.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани