Обявиха бедствено положение в Свищов заради горящото сметище

12:20, 19 авг 19 / Общество 25 1179 Topnovini
1

Възобновил се е пожарът на старото сметище на Свищов. Големи пламъци застрашават вилната зона на града, каза кметът Генчо Генчев. Той обяви бедствено положение в района, съобщи “24 часа“.

"Към 10.00 ч. пак започна да гори яма в западната част на закритото депо за отпадъци. Борим се да не прехвърли във вилната зона. На място са 4 пожарни от Свищов и водоноски, в момента пристигат още противопожарни екипи от Плевен, Белене, Полски Тръмбеш и Горна Оряховица. Започваме запръстяване и мобилизация на машини и техника", обясни Генчо Генчев.

Има сведения за умишлен палеж на сметището в Свищов

В общината е обявено бедствено положение, което ще продължи до петък.

Пожарът избухна миналата сряда вероятно заради високите температури. Гъстият дим от горящите боклуци се усети и в дунавския град, който отстои на близо 10 км от закритото депо. Огнените езици стигнаха на 50 м от вилна зона и горите в съседство.

Сметището на Свищов гори

На следващия ден от МВР съобщиха, че пожарът е локализиран и застрашени хора и имоти няма. Сметището продължи да тлее в дълбочина и последва ново обгазяване на града през уикенда. То бе закрито преди 3 години, а по данни на търновската екоинспекция на него са депонирани 355 000 кубически метра боклуци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани