120 мъже и жени се пуснаха в плувен маратон „Свети Влас“

17:20, 19 авг 19 / Общество 25 1414 Topnovini
1

Професионалисти и любители от Русия, Украйна, Молдова, Казахстан, Македония, Полша и България мериха сили на плаж в „Свети Влас“ две дистанции – 1000 и 2000 метра, съобщи БГНЕС.

Участниците бяха разделени в шест възрастови групи, а носители на купата „Свети Влас“ станаха Данаил Пахомов от Русия, преплувал най-бързо дистанцията от 2000 метра с време 13.23 мин., и Арина Закорко от Украйна с време 15.24 мин. Двамата получиха и голямата награда, осигурена от Atletta Travel – тридневна почивка за двама в тризвездния хотел „Макон“ в Свети Влас.

Плувен маратон ще се проведе от остров Света Анастасия до Моста в Бургас

Наградата за най-възрастен участник в маратона спечели 74-годишният Тодор Тодоров от Черноморец (27.30 мин.).

Най-малкият участник в надпреварата беше 9-годишният Антонио Гръблев от България, който преплува един километър за 14.13 мин. и получи специален приз от спонсора на събитието Финис Юръп.

За изключителен спортен дух и кураж беше отличен 29-годишният Иво Радев, а награди за най-добри участници взеха Веселина Ковачева и Стоян Тодоров.

При момчетата и момичетата до 16 години на дистанцията от 1000 м най-бързи бяха Георги Милачков от България с време 7.51. мин., а при момичетата – Влада Шаенко от България (8.25 мин.).

Плувен маратон ще се проведе от остров Света Анастасия до Моста

Това е вторият маратон, който се провежда на курорта това лято.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани