Частично са овладени горските пожари край турските градове Бодрум, Урла и Миляс

15:40, 19 авг 19 / Свят 25 2148 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли съобщи, че в голяма степен са овладени избухналите вчера горски пожари в района на Бодрум и Миляс в окръг Мугла и в района на Урла в окръг Измир. Министърът посочи това пред журналисти, след като е инспектирал от хеликоптер гасенето на горския пожар в района на Карабаглар в окръг Измир, предава БТА.

По думите на министъра пожарът в района на Бодрум и Миляс е под контрол, а пожарът в района на Урла е почти изцяло под контрол. Той изтъкна, че с подобряването на метеорологичните условия, усилията за справяне с огнената стихия са започнали да дават по-бързи резултати. Пожарите се разпространиха бързо вчера заради силни ветрове.

Силен пожар гори в турската провинция Измир

Министърът посочи, че снощи някои села са били евакуирани като предпазна мярка, но днес положението се е нормализирало.

Пакдемирли каза, че горският пожар в района на Карабаглар е засегнал площ от около 500 хектара. Той отбеляза, че за момента няма изцяло горяща площ, а пожарът продължава само на отделни места. По думите му няма видими щети, причинени от огъня на земеделски площи. Министърът уточни, че в борбата с огъня участват 13 хеликоптера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама