Обвиниха собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала "Струма"

15:31, 19 авг 19 25 2519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собственикът на фирмата, която управлява депото за отпадъци, запалили се под автомагистрала "Струма", вече е обвиняем и има забрана да напуска страната, съобщи БГНЕС.

Той е с обвинения за престъпление срещу околната среда и за предумишлен палеж. 

Окръжна прокуратура - Кърджали му определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.  Ако обвинението бъде доказано, санкцията предвидена по закон е от две до осем години затвор.

БСП настоява за поемане на политическа отговорност за изгорялата магистрала „Струма“

„Това, че е повдигнато обвинение срещу едно лице не означава, че досъдебното производство е приключило”, уточни Румяна Арнаудова по време на брифинг в Окръжна прокуратура-Кюстендил.

Пожарът повреди колоните на мост на магистралата. Отсечката край Дупница все още е затворена. Не е ясно и колко ще струва ремонтът на щетите върху мостовото съоръжение. А трафикът за Гърция минава по обходния маршрут през път Е-79.

Пожар гори край Дупница

„На този етап няма доказателства за умишлен палеж на сметището под моста на АМ „Струма“. Ако съберем такива, то тогава ще пристъпим и към промяна на обвинението. Назначени са съответните пожаро-технически и химически експертизи, които ще установят точно огнището на пожара. Назначена е и комплексна строителна експертиза, което ще даде заключение за вида на нанесените повреди и точният размер на вредите“, каза окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама