Внесоха подписка за референдум за завода за отпадъци в Шишманци

18:40, 19 авг 19 / Общество 25 1600 Topnovini
1

Подписка с искане да се проведе допитване за бъдещето на завода за отпадъци в Шишманци внесе в община Раковски инициативен комитет. 

Междувременно продължава проверката на прокуратурата и икономическа полиция след пожара избухнал на сметището миналата седмица, съобщава БНР. 

Пожарът край Шишманци е напълно потушен

„За да има ясен и категоричен резултат от референдума, най-добре е това да стане в срока на местните избори. Това ще гарантира висока избирателна активност, което няма да създаде условия да бъдат поставени под съмнение резултатите от референдума. Следващият етап, който е важен за нас, е да се фокусираме върху въпросите и колко да бъдат те, за да има максимален ефект от този референдум“, заяви Евгени Генчев, който е сред инициаторите.

Миналата седмица жители на населените места около депото няколко пъти блокираха пътната отсечка към завода с настояване институциите да се ангажират по-сериозно с контрола над дейността му.

Протестите в Шишманци спират за седмица

За събота сутринта те подготвят нов протест. Отправят и покана за разговори към министъра на околната среда Нено Димов и към директорите на регионалната екоинспекция и пожарната в Пловдив.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 26 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.