Криминалист: Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България

09:00, 20 авг 19 25 2202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България. Това заяви криминалистът Ботьо Ботев по Нова телевизия.

Рано е да бъде установена самоличността на намерените тела във водоем край Негован. Една такава ситуация е изключително сложна. Подчертавам, че случаи на разчленяване е имало много в България, но случаи с двойно убийство с разчленяване не сме имали в практиката. Ще има много спекулации по случая”, обясни той.

Намериха човешки череп и останки от тяло край село Негован

По думите му по казуса „Негован” има да се направят много неща, но за много кратко време. „Това е огромна работа от един огромен екип – експерти, оперативни работници, следователи, прокурори и т.н. Този екип трябва да работи в синхрон. От тази гледна точка трябва да се уважат хората, които работят денонощно”, подчерта той.

Според Ботев извършителят на убийството и разчленяването на телата е имал сериозен мотив. „Подобни убийства – да убиеш, а след това да разчлениш, са свързани с една особена психология за действията на съответния извършител. Не трябва да се подценява и това, че да осъществява тези действия, той поема и определен риск да остави все повече следи и информация, т.е. той трябва да има сериозен мотив, за да извърши това”, каза криминалистът.

Ботьо Ботев посочи, че по принцип между извършителя и потърпевшия има взаимна връзка. Той подчерта, че ако бъде установена самоличността на телата, ще се намери и връзката с убиеца.

Второ тяло е намерено край село Негован

Ботев обясни, че има много случаи, при които убийството се извършва на едно място и след това извършителят премества труповете. "Обикновено това се случва, когато убийството не е планирано", посочи той и добави: "Убеден съм, че този случай ще бъде разкрит".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама