Всичко за любовта на Елтън Джон и Дейвид Фърниш отвъд стереотипите и клишетата

21:00, 20 авг 19 / Любопитно 25 4042 Topnovini

Семейството е причината, заради която музикалната легенда Елтън Джон остави настрана турнетата и се отдаде на семейния уют.

След близо 5 десетилетия на турнета по цял свят сър Елтън Джон, на 70 години, наскоро обяви, че ще се оттегли от сцената. Мнозина бяха шокирани, но той споделя, че просто иска да прекарва повече време с децата и партньора си Дейвид Фърниш.

Дейвид, родом от Торонто, е режисьор и продуцент. Режисирал е документалния филм за Елтън, както и „Tantrum & Tiaras“ през 1997 г. Негови филми са още „Гномео и Жулиета“, „Шерлок Гномс“, „Момчета и момичета“, „Гордост и Хищникът“ и други.

Елтън и Дейвид се срещат през 1993 г. „Върнах се за малко в къщата си в Уиндзор“, „Исках да се запозная с нови хора, затова звъннах на приятел в Лондон и казах: „Би ли могъл да се дойдеш с компания за вечеря в дома ми в събота?“ Така един от гостите се оказва бъдещият му съпруг Дейвид. „Веднага ме привлече“, признава Елтън, „Той беше много добре облечен, много срамежлив. Вечеряхме заедно още на следващата вечер“.

И ето как от една вечеря се стига до 24-годишна любов. Двадесет години след срещата им Елтън задава дългоочаквания въпрос на вечеря в една от къщите им в Уиндзор, през май 2005 г. Тогава на 21 декември 2005 г. те стават една от първите двойки във Великобритания, сключили граждански брак. 9 години по-късно сключват официално брак, след като това става законно.

Днес Дейвид е в борда на благотворителната организация „Elton John AIDS“ и е редактор на “Tatler”, също е постоянен журналист за “GQ”. Заедно с Елтън използват таланта си за добри каузи, като работят за „Фондацията за СПИН“. Всяка година те са домакини на събития с „черната вратовръзка“, за да съберат милиони долари за фондацията, която е до сърцето на Елтън. През 2014 г., двойката беше отличена с награда от кампанията за равенство на правата на човека.

Разсъждавайки върху връзката си, Елтън споделя с радио-водещия Зейн Лоу, че любовта им един към друг „станала все по-силна и по-силна, и по-силна“, “И трябва да се работи върху това, когато знаеш, че си женен“.

Двойката има две деца, родени от сурогатна майка - Закари Джексън Левон, роден на 25-ти декември и Илия Джозеф Даниел, роден на 11 януари 2013 г. „Нашите момчета влязоха в живота ни в по-късен етап“, споделя Джон пред „Добро утро, Америка“. „Никога не съм изпитвал нещо подобно, да бъда баща и родител. Несравнимо е! Предпочитам да бъда с децата си пред сцената.“

И Елтън и Дейвид не спират да се радват на факта, че са родители. „Ако ми бяхте казали преди 10 години, че ще съм омъжен за мъжа, когото обичам и ще имам две прекрасни деца, щях да си кажа, че сте сложили киселина в напитката ми“, казва с усмивка Елтън. „Животът създава предизвикателства, подхвърля изпитания и големи изпитания“. Тези две деца се появиха в момент, в който никога не съм мислил, че ще имам наследници. Те са най-голямото нещо в живота ми.“

Прочетете какво още споделя Елтън Джон тук!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 153 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.