Фандъкова: В квартал „Овча купел“ правим най-големите инвестиции

12:48, 20 авг 19 25 2424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В квартал „Овча купел“ са най-големите инвестиции, които правим през последните години. Изграждаме 4 км с четири метростанции от метрото тук на стойност 100 млн. евро“, заяви Фандъкова.

Тя припомни, че в началото не е имало осигурено финансиране и тя е поела риска да осигури такова от общината, но в последствие са успели да защитят проект пред Европа и да получат средства по ОП „Транспорт“ и така съфинансирането е станало малко под 40 млн.

„Спаси София“ предлага довозваща до метрото автобусна линия в ж.к.„Люлин“

Конструкцията на метростанцията е изградена, като в момента текат довършителни дейности и предстои полагането на релсите. Самата станция ще има пет изхода като е предвидено на три от станциите да бъдат изградени буферни паркинги с капацитет по 200-240 автомобила всеки. Успоредно със строителството на МС 15 тече и изграждането на МС 18 в „Горна баня“, където метрото ще прави връзка с влаковете за Перник. Наред със строителството на метростанциите тече и реконструкцията на три големи улици и булеварда в квартала.

Забранява се движението по южното платно на бул. „Президент Линкълн“ в София

Очаква се ремонтът на бул. „Президент Линкълн“ да бъде завършен преди 15 септември. Изцяло се обновява и ул. „Житница“.

На въпрос защо транспортният тунел при „Красно село“ не работи и дали причината не  е сбъркан проект, кметът каза, че това е спекулация и общината се доверява на доказан екип от експерти, които изграждат метрото и пътната инфраструктура в града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама