Макрон пусна във Фейсбук съобщение на руски

16:41, 20 авг 19 / Свят 25 2137 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Еманюел Макрон пусна във Фейсбук съобщение на руски език.

По думите на френския държавен глава „Русия е много дълбоко европейска страна“.

„Ние вярваме в Европа, простираща се от Лисабон до Владивосток.<...> Налице е напредък по много политически и икономически въпроси, защото ние полагаме усилия за развитието на френско-руските отношения“.

Френският лидер изрази увереност, че в резултат на такава многостранна реорганизация ще бъде възможно да се изгради система за сигурност и доверие между ЕС и Русия.

В понеделник в лятната резиденция на френските президенти в Брегансон се проведе среща между Владимир Путин и Еманюел Макрон. Преговорите продължиха повече от три часа.

Двамата политици обсъдиха редица проблеми, но особено внимание отделиха на ситуацията в Украйна.

В Кремъл характеризираха проведените разговори като "интензивни, проведени с доверие и градивни." Обаче говорителят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза, че положителният характер на преговорите не означава, че позициите на световните лидери съвпадат.

"Те демонстрираха политическата си воля доста последователно при обсъждането на всички въпроси - както на тези, по които има съвпадение на мнения, така и тези, по които има разногласия", добави представителят на Кремъл.

В същото време, според Песков, Макрон разбрал позицията на Русия "от първоизточника" - от държавния глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама