Кметът на Белене: Няма значение какъв ще бъде начинът на финансиране на АЕЦ ''Белене'', важното е да има развитие

18:10, 20 авг 19 25 2438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Градът Белене и общинската администрация сме умерени оптимисти в това, че ще бъде приключено началото на строежа на АЕЦ'', това заяви кметът на община Белене Милен Дулев, цитиран от БТА.

13 компании искат да участват в проекта АЕЦ „Белене”

По думите му хората са раздвоени след близо 40-годишно чакане.

''Оптимисти сме за проекта АЕЦ ''Белене'', но умерени'', подчерта Дулев. ''Приветстваме процеса и като цяло оптимизмът надделява'', добави той.

Според кмета, площадката за АЕЦ - Белене, която притежава НЕК, е голямо богатство. ''Тя е държавна собственост'', посочи той. ''Площадката според мен се поддържа в добро състояние'', изтъкна Дулев.

Акцент на деня: АЕЦ "Белене", а сега накъде?

"Градът е създаден за атомна централа. От 80-те години на миналия век е строен и развиван за наличието на АЕЦ. Всички квартали, центърът, са изградени за град, който трябва да поеме повече хора. Входната артерия на град Белене, улиците са проектирани и изградени по-големи, така че да поемат трафика. Инфраструктурата е съобразена с проекта за АЕЦ. Като всички малки градове, градът Белене страда от обезлюдяване. Сега общината е около 10 хиляди жители, от тях 1500 са в селата. За мен няма значение какъв ще бъде начинът на финансиране на проекта АЕЦ - Белене, важното е да има развитие в тази посока", коментира кметът Милен Дулев.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама