От 1 септември британските служители ще пропускат срещите на ЕС

19:10, 20 авг 19 / Свят 25 1473 Topnovini
1

Британските служители ще спрат да присъстват на повечето срещи на ЕС от 1 септември, с изключение на тези по "въпроси на текущ национален интерес", като сигурността, това заяви правителството в Лондон.

Министерството на Брекзит направи изявление, според което времето, прекарано в подготовка за срещите в Брюксел, ще бъде по-добре използвано при подготовката на страната за излизане от Европейския съюз на 31 октомври.

The Independent: Британците не искат Брекзит без сделка на 31 октомври

"Това решение отразява факта, че излизането на Обединеното кралство от ЕС на 31 октомври вече е много близо и много от дискусиите на заседанията на ЕС ще бъдат за бъдещето на съюза, след като Великобритания напусне", се казва в изявлението.

Министерството добави, че има смисъл „да се освободят служителите от тези срещи на ЕС, за да им се позволи по-добре да съсредоточат уменията си върху нашите непосредствени национални приоритети“.

"Това решение по никакъв начин няма за цел да осуети функционирането на ЕС. Гласуването на Обединеното кралство ще бъде делегирано по начин, който не възпрепятства текущата работа на останалите 27 членки на ЕС", се добавя в изявлението.

Край на свободното движение на хора от ЕС до Великобритания след Brexit

Министърът за Брекзит Стив Баркли заяви: „Отсега нататък ще ходим само на срещите, които наистина имат значение, като намаляваме посещаемостта с над половината и спестяваме стотици часове“.

Министерството заяви, че решенията дали да присъстват на определено заседание ще се вземат за всеки отделен случай.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани