„Пътна полиция“ отчита ръст на нарушителите на пътя

16:34, 21 авг 19 25 2352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За последните няколко месеца е отчетен ръст на нарушителите на пътя, съобщи на брифинг главен инспектор Илия Георгиев от „Пътна полиция“ във връзка с приключилата проверка на за контрол на скоростта, съобщи БГНЕС.

7000 повече са нарушенията за превишена скорост в сравнение с април, когато се проведе отново в цялата страна полицейската операция по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL.

За периода 12-18 август са установени 44539 нарушения. Най-големият брой нарушения са засечени от мобилни камери – 21038, със стационарно-преносимите - 18602, а със стационарните – 4862.

Най-голям е броят на установените нарушения през деня – 41583, а през нощта са регистрирани 2956 случая. Засечени са 5 издирвани лица и 9 нелегални имигранти.

На годишна база пътните полицаи отчитат двоен ръст на нарушителите спрямо миналия август. Това се дължи заради повечето камери, които се използват на пътя.

„Тенденцията е да се снабдим с още технически средства, колкото се може по-съвременни. Целта е чрез медиите да кажем ясно на хората – скоростта е много сериозен проблем и би могло да доведе до много тежки последици“, заяви Георгиев.

Заради отпускарския сезоннай-много нарушители пътните полицаи са хванали на главните пътища и автомагистралите. „За съжаление, завладени от предстоящата почивка, шофьорите си позволяват да натискат педала на газта малко повече“, отчита главният комисар.

Наред с републиканската пътна мрежа, столицата и Велико Търново са градовете с голям брой засечени нарушители през това лято.

„Хората не бива да остават с убеждението, че няма да бъдат санкционирани от Пътните полицаи за неслагане на предпазен колан“, предупреждава Илия Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама