Пореден ден на протести пред болницата в Сливен заради убийството на 7-годишното момиченце

20:45, 21 авг 19 25 2426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За трети пореден ден се провежда бдение - протест пред сливенската болница. Хората се събират с настояване за най-строго наказание за убиеца на малката Кристин от с. Сотиря, както и за наказание за доктора от Спешна помощ, който пръв се е отзовал на инцидента в селото, съобщи БГНЕС.

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста

Заради самопризнанието, присъдата на Мартин Трифонов, обвинен в престъплението, може да бъде намалена за срок от 20 до 30 години лишаване от свобода.

Близките на детето, които протестираха пред болницата, са недоволни от този размер на наказанието, и настояват обвиняемият Мартин да получи доживотна присъда без право на замяна, а не след време да излезе и да посегне отново на нечий живот. Исканията на протестиращите ще бъдат оформени в подписка.

Отказват да оповестят резултатите от проверката на лекаря, транспортирал момиченцето от Сотиря

Жестокото убийство беше извършено в четвъртък в сливенското село Сотиря.

21-годишният Мартин Трифонов е обвинен в убийство, блудство и изнасилване. Той беше настанен в болница под засилена полицейска охрана, след като след няколкочасови преследвания и оказване на съпротива беше настигнат и прострелян от полицията. Обвиняемият направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама