Куче-парапланерист се състезава за наградата "Смел британец"

18:00, 24 авг 19 / Любопитно 25 2661 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Куче, чийто собственици обожават парапланеризма, планинското колоездене и сърфирането, беше номинирано за националната награда на Великобритания за домашен любимец-герой.

4-годишният Хенри, порода кокапу, обикаля планините с парапланер още от осеммесечен. Според собственичката му Ейми Джоунс, той изпитва огромно удоволствие от това. Първи го чаква на парапланер нейния баща, който се занимава с парапланеризъм от 40 години.

Сега Хенри е финалист на наградите "Смели британци" за 2019 година.

Смелият четириног парапланерист има специални колани, които го обгръщат по време на полет, така че той просто седи върху коленете на собственика си. "Веднага щом свалим коланите, той започва да подскача и е наистина въодушевен. Обожава това", казва Ейми.

Тя го взима със себе си дори по време на годишната обиколка на Френските Алпи на семейството, където се спускат с парапланер над Монблан - най-високия връх в Европа.

Хенри обаче не се ограничава само с парапланеризъм и се впуска в още екстремни спортове. "Той идва да кара сърф изправен заедно с нас, също така имаме специална седалка за него върху планинския бегач. Той обожава всичко", споделя още собственичката му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама