Шефката на македонската Спецпрокуратура отиде на погребение, съпровождана от полицай

13:39, 22 авг 19 / Свят 25 1111 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефката на Спецпрокуратурата на Северна Македония Катица Янева, придружена от полицейски служител от затвора в Скопие, отиде тази сутрин в Гевгелия за погребението на майка си, каза директорът на затвора Есад Рахич.

Янева отиде при Гевгелия с одобрението на съдия по досъдебното производство, който снощи наложи 30-дневно задържане по искане на прокуратурата за организирана престъпност и корупция.

Катица Янева е заподозряна, че е злоупотребила със служебното си положение и правомощия и е придобила лична печалба, като първо е оказала влияние за освобождаване от ареста , а след това е предложила да облекчи позицията на заподозрян по делото „Империя“ с неговото преоформяне като свидетел.

Янева, чийто глас беше чут на записи, огласени от италианския всекидневник La Veritas, казва на главния заподозрян по случая "Империя" Орце Камчев, че "всичко ще бъде наред".

Шефката на Спецпрокуратурата е третият заподозрян по делото "Рекет".

Тя бе задържана късно вчера от наказателния съд и с полицейска кола беше закарана в затвора в Скопие, но все пак и беше разрешено да отиде днес в Гевгелия, където ще присъства на погребението на майка си, която почина вчера сутринта след дълго боледуване.

Останалите двама заподозрени в „Рекет“, Боян Йовановски и Зоки Кичеец, са в ареста повече от месец.

В средата на месец юли стана ясно, че македонският олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, злоупотреба с власт и участие в организирана престъпна група е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски - Боки 13 и Зоран Милевски - Зоки Кичеец. Те са му поискали 8 млн. евро, за да спре разследването срещу него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. Йовановски и Милевски, в разпространени аудио записи твърдят, че ще уредят въпроса на Камчев с помощта на Катица Янева.

Йордан /Орце/ Камчев беше предложен за почетен консул на страната ни миналата година, но властите в Скопие не подкрепиха тази идея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама