Митнически служители иззеха 400 литра нелегална ракия

15:50, 22 авг 19 / Крими 25 1314 Topnovini
1

Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и полицейски служители иззеха близо 400 литра ракия без документи за платен акциз при проверка в два частни имота - единият в Севлиево, а другият в село в района на Лом, съобщиха от Агенция 'Митници".

При първата проверка са открити 242 л течност с вид и мирис на етилов алкохол, а при втората проверка са намерени други 156 литра. В рамките на проверките собствениците не са предоставили документи, с които да докажат, че акцизът за алкохола е платен.

Ракията е съхранявана в избени помещения и помощни постройки, разлята в бидони и други пластмасови съдове. Взети са проби за анализ. Ракията с общо количество 398 л е иззета, работата по случая продължава.

При трети случай - митнически служители са извършили проверка на регистриран специализиран малък обект за дестилиране на територията на Община Дулово. На територията на казана са намерени складирани 80 литра ракия, които са изварени преди проверката, но за тях не са представени акцизни документи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани