Съдия рискува живота си, за да спаси колоездачи

18:10, 22 авг 19 / Свят 25 2174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работата на съдии, стюарди и останалите служебни лица на спортни събития често остава в сянка. Един епизод от френския шампионат по колоездене на писта привлече вниманието към тяхната роля.

Още в първата обиколка две състезателки се сблъскаха и паднаха. Те не бяха в състояние веднага да напуснат опасната зона.

Като по филмите

Един от велосипедите се озова точно на пътя на основната група, която се носеше към завоя с огромна скорост. Тогава на сцената излезе съдия, който демонстрира невероятна реакция и буквално рискува живота си, за да предотврати масово падане с непредвидими последици, предаде bTV.

Героят се изстреля към падналия велосипед и в последната секунда успя да го изтласка от опасната траектория. Каскадата бе като извадена от холивудски екшън с щастлив обрат в последната секунда.

"Бог съществува"

Ето така коментира инфарктната ситуация известният испански колоездач Йоаким Родригес - световен шампион и избиран три пъти за №1 в света.

Действията на рефера предизвикаха широк отзвук в социалните медии. Потребителите го сравняват най-вече с героя на Брус Уилис в "Умирай трудно". А падналият колоездач, който дори не направи опит да премести велосипеда си, отнесе остри критики.

Скоростта на колоездачите

За да оценим правилно доколко опасна е била ситуацията, трябва да проверим каква скорост развиват колоездачите на писта. Тя често надхвърля 50 км/ч и е ясно, че при падане съществува сериозен риск от тежки травми. Остава още веднъж да изразим възхищението си от смелите и навременни действия на рефера, чието име така и не бе съобщено.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама