Млад мъж спаси две деца от удавяне на вълнолома в „Аспарухово”

09:21, 23 авг 19 / Общество 25 1227 Topnovini
1

Цветалин Ганчев спаси две деца от удавяне, след като едно от тях заплело краката си в рибарска мрежа на вълнолома в „Аспарухово”, съобщи Нова телевизия.

Това е една история за спасението от морето, вълните и….рибарските мрежи. В сряда Цветалин отишъл с приятели да поплуват, минути по-късно на вълнолома в "Аспарухово" пред очите му се разиграла страшна сцена.

„Имаше 2 деца на видима възраст 8-9 години, които скачаха от камъните и се забавляваха. Едно от децата беше повлечено от течението”, разказва Цветалин Ганчев. Оплело краката си в рибарска мрежа.

Краката на детето бяха заплетени, видяха се само ръчичките. Другото дете тръгна след него”, обясни Цветалин.

22-годишното момче не се и замисля, а скача във водата, за да помогне.

Успях да го разплета, извадих детето, водата беше малко по-бурна. Върнах се за второто дете, което вече беше доста по-далеч. След като го извадих и него, бях доста уморен. Преди да ме извадят на камъните, съм бил в безсъзнание за няколко секунди, може би от стреса и от паниката, защото аз също бях доста стресиран, но като цяло в добро здравословно състояние”, коментира Цветалин.

Двете деца се отървават на косъм. Проверката на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури  на следващия ден не открива мрежата в морето.

„Вероятността да е отнесена от морето или да е извадена в късните часове е голяма. Всяка мрежа, която се намира на 200 метра от този тип съображение, е бракониерска, това се санкционира. Лошото в момента е, че не може да докажем на кого е мрежата, води се, че е неизвестен извършителят. Ние ще направим разследване, ако се докаже кой е човекът, ще си понесе последствията”, заяви доц. Д-р Галин Николов, директор ИАРА.

Флагът в този ден бил червен, къпането покрай съоръжението –  забранено, а мястото е неохраняемо.

Инцидентът има щастлив край. Цветалин разказва, че децата били добре, родителите им му благодарили за смелата постъпка, но отказват медийни изяви. Малките момчета се озовали на фаталното място сами, без родителите им, които по това време били на работа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 201 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.