Заловиха дрога за стотици хиляди левове в Габровско

12:01, 23 авг 19 25 3110 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в Пловдив и Габрово задържа огромно количество наркотици при съвместна акция. На територията  на габровското село Гергини е арестуван 63-годишен мъж, укривал в дома си 1 кг кокаин и почти 5 килограма хероин.

По информация на bTV арестуваният сам копае в двора си на място, където е заровил хероина. Той е бил скрит на около половин метър под земята, общото изкопано количество е 4 кг и 750 грама хероин.

''Мъжът е с чисто съдебно минало у нас, но е бил осъждан и лежал 5 години в затвор в Турция за трафик на наркотици'', оповести зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов, цитиран от Агенция ''Фокус''.

Мъжът е бил задържан в автомобила му, в момент в който е потеглял с цел да се отърве от наркотика. Заподозреният е бил спрян, а в краката му се е виждал черен пакет. След проведената беседа същият е потвърдил, че държи хероин и кокаин на територията на къщата, която обитава.

Съдействал е, като е завел полицаите на място, на което същата сутрин е бил заровил 18 пресовки хероин, след като е разбрал, че е задържан партньора му – турския гражданин. В черния пакет в краката му пък е имало 1 кг кокаин. Той е заявил, че е тръгнал да се чисти от наркотиците. При претърсване на жилището му са открити и ловна пушка и боеприпаси за нея, също старателно опаковани, приготвени за заравяне. „Ако бяхме закъснели и минута, щяхме да пропуснем успешната реализация”, каза Петков.

По данни от Годишния доклад на Националния фокусен център за наркотици и наркомании, на едро килограм кокаин струва от 70 000 лв. до 85 000 лв., а килограм хероин се оценява на около 35 000 лв.

Наркотикът е бил предназначен за Пловдив, където пък е задържан турски гражданин. Той е бил хващан на турската граница с 11 кг хероин и е излежал присъда в турски затвор.

Според полицията двамата са се познавали именно от там.



Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама