Кралев: Държавата от години помага на всички отбори, влезли във висшия ешелон на българския футбол

14:14, 23 авг 19 / Политика 25 2524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Държавата от години се е ангажирала да подпомага всички отбори, които влизат във висшия ешелон на футбола в България, с изграждане на терени и осветление. Със стадиона в Кърджали ще реализираме нашите обещания по същия начин“, това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред медии по време на посещението си в Кърджали заедно с премиера Бойко Борисов.

Премиерът Борисов: Омръзна ми от жълти новини и от измишльотините на този и онзи

Те се срещнаха с ръководството на Арда, както и с проектантите, изготвили проекта за допълнително модернизиране на стадиона (осигуряването на осветление, изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура). Модернизирането се налага, за да може футболният клуб да провежда домакинските си мачове на спортното съоръжение в града. В момента те се играят на стадиона на „Локомотив“ в Пловдив.

Започва работа новият рудник за добив на злато „Ада тепе” (ОБНОВЕНА)

Кралев посочи, че ММС има готовност да съдейства за реализирането на проекта на Арда, като по думите му клубът е кандидатствал с изключително детайлен план за строителни дейности по прилежащата инфраструктура на стадиона.

Горанов: НАП има пари да си плати глобата

„След срещата, която проведохме с премиера Борисов и ръководството на клуба, ще довършим разговорите по проекта, за да може по най-бързия начин средствата да се осигурят и да се проведе обществената поръчка. Най-реалистично е Арда да провежда домакинските срещи на собствения си стадион напролет, във втория полусезон“, заяви спортният министър.

Той допълни, че в момента осветлението на „Арена Арда“ е приоритетно, тъй като ситуацията е по-сложна отколкото на другите стадиони.

„Първо трябва да се справим с тази задача и след това ще мислим за следващи евентуални инвестиции. Най-важното е да се постави осветлението, за да могат футболистите да играят пред собствена публика. Знаете, че това е дебютен сезон за Арда в елитната група и всички фенове на отбора очакват да видят любимците си на този стадион“, каза още Кралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама