Пуснаха движението в едното платно на АМ „Струма“

16:14, 23 авг 19 25 2390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След 16.00 часа се възстановява движението на леките коли, пътуващи към Кулата в участъка от АМ „Струма“ край Дупница, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

АПИ: Готови сме до края на деня да пуснем едното платно на АМ "Струма"

Извършените тестове на съоръжението при 62 км потвърдиха първоначалните оценки на експерти, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в депото за отпадъци.

Утре в участъка от АМ „Струма“ ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще са по Е-79.

В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79.

Целта е максимално улеснение на шофьорите в края на работната седмица и през почивните дни.

През следващата седмица в делничните дни за преминаването на леките автомобили в платното за София на АМ „Струма“ край Дупница ще бъде направена допълнителна временна организация на движението в зависимост от интензивността на трафика.

1,86 млн. лева ще струва възстановяването на виадукта на АМ „Струма“    

На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79. До 20.00 часа в събота превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“. При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама