Ангел Джамбазки предлага химическа кастрация за убиеца от Сотиря

09:30, 24 авг 19 25 2237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предлагаме химическата кастрация като форма на наказание. Извършителите на такива деяния, като убийството в Сотиря, трябва да минат медицински мерки, която ще ги направят безопасни за обществото. Това заяви по Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

“Има огромно разделение по темата за химическата кастрация. Не е въпрос за отмъщение, а за справедливост”, каза още той.

Какво да правим с извергите?

“Виждаме, че подобни деяния се извършват в обществото ни, а ние от ВМРО не искаме такива хора да се разхождат свободно”, разкри Джамбазки.

“Доживотният затвор да не отпада. Такива дейци трябва да излежават доживотна присъда", категоричен бе евродепутатът.

"Този вид престъпления са от най-зловещите прояви. Разбираем е стремежът на политиците, тези хора да са поставяни в положение повече да не извършват зло. Идеята за химическа кастрация обаче звучи сталински", допълни по темата доц. д-р Румен Бостанджиев, сексолог.

"Нещата са сложни. Въпросът е не кого ще убием и кастрираме, а да се мисли за бъдещето. След ден-два ще се появи друг убиец. Да се мисли за превенция. Има доказани методи за ограничаване на рецидивите. Трябва да се работи с тези хора докато са в затвора", коментира сексологът.

“Химическата кастрация няма да постигне желания ефект, защото с убиване на нагона не се спира престъпната мисъл. В държавите в ЕС кастрацията е доброволна”, добави по темата адвокат Ивета Анадолска.

“Какво не направихме ние като общество и институции, за да имат тези хора подобен начин на мислене", попита още тя.

“Това не е изборна тема, а ежедневие. Надявам се да бъде прието премахването на съкратеното следствие. Предлагаме това, защото обществото още не е готово за по-тежкото наказание. За мен е важно този човек да не бъде на улицата никога повече”, завърши Ангел Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама