Макрон обяви световната икономика и пожарите в Бразилия като едни от основните теми на Г-7

17:29, 24 авг 19 / Свят 25 2159 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В свое телевизионно обръщение към гражданите президентът на Франция Еманюел Макрон обяви темите на дискусия по време на срещата на върха на Г-7.

Държавните и правителствени ръководители на седемте най-развити индустриални държави ще обсъдят ситуацията в Сирия, Либия, Иран и Украйна, проблемите пред световната икономика, борбата с неравенството и въпросите на климата, включително горските пожари в Бразилия.

Тръмп и Макрон разговаряха на четири очи на обяд в Биариц

Френският президент заяви, че ще отстоява виждането за постигане на споразумения в различни конфликтни точки по света като Иран, Сирия, Либия и Украйна. Тези договорености трябва да послужат за предотвратяване на ескалацията там и за защита на мира във въпросните държави, предаде БГНЕС.

По отношение на състоянието на световната икономика, Макрон заяви, че ще преследва две цели в Биариц - да убеди партньорите, че напрежението, в частност в областта на търговията, се отразява негативно върху всички държави и техните граждани. Трябва да се постигне стабилизация, която включва избягването на търговски войни, например.

Неравенството ще бъде една от темите, на които ще се обърне специално внимание по време на форума.

Въпросът с климатичните промени е важен за всички и очакванията на Макрон са, че, въпреки съществуващите различия в позициите на отделните участници в Г-7, ще се намери обща формула за сътрудничество. Единствено по този начин, според него, държавите ще могат да отговорят на предизвикателствата, пред които океанът и горящите амазонски гори отправят към човечеството.

Френският президент призова протестиращите срещу Г-7 да запазят спокойствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама