Най-евтиният градски транспорт в чужбина е в Букурещ, Мексико и Панама

16:06, 25 авг 19 / Любопитно 25 2350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Мексико Сити, Панама и Букурещ е по-изгодно за туристите да пътуват из града с градския транспорт, докато в Рим и Мадрид е по-евтино да наемат кола, съобщава momondo.ru.

Дори да се има предвид ниската цена за наемане на автомобил в мексиканската столица, обикалянето на града с градския транспорт все пак е по-евтино. Цената за автобуса е еквивалентна на 27 евроцента, за такси - средно е 1,7 евро.

Подобна е ситуацията в Панама, където билет за градски транспорт струва 20 евроцента, и в Букурещ, където можете да пътувате с автобус срещу 27 евроцента.

В Рим и Мадрид е по-изгодно за туристите да наемат кола. Цената на едно пътуване с автобус в италианската столица е евро и петдесет цента, колкото е и в Испания.

Пътуването с фирма, пътуването с кола под наем ще бъде по-евтино, отколкото с такси. В Рим пътуването с такси на десет километра ще струва близо 18 евро, в Мадрид около 12. В същото време наемът на кола за ден в двете столици е съответно 16 и 15 евро. Цената на кола под наем може да есе вдигне , ако туристите трябва да използват платен паркинг.

Според експерти най-убедителната причина за наемане на автомобил са междуградски пътувания Например билет за автобус от Мадрид до Барселона струва най-малко 50 евро в едната посока, а наемът на автомобил на ден струва малко повече от 14 евро.

Подобна ситуация с пътуванията в Мексико.

В Турция, Гърция и Кипър е по-изгодно да се използват междуградски автобуси: пътуване от Анталия до Истанбул ще струва 17-23 евро, от Атина можете да стигнете до Тива за 10 евро. Наемането на автомобил в тези страни ще струва повече и ще възлиза по 26 евро на ден в Турция и Гърция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама