Леонардо Ди Каприо дава 5 милиона долара за спасяване на горящата Амазония

09:20, 26 авг 19 / Свят 25 2089 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фондът, поддържан от Леонардо Ди Каприо, обещава 5 милиона долара помощ за борба с амазонските пожари, съобщи БГНЕС.

44-годишният актьор обяви, че Earth Alliance, организация, която той сформира миналия месец със съпругата на Стив Джобс - Лорън Пауъл и Брайън Шет, е създал извънреден горски фонд за Амазонка.

В допълнение към обещанието си за 5 милиона долара, Алиансът също търси дарения за подпомагане на възстановяването на бразилската тропическа гора, която активистите наричат „белите дробове на планетата“.

Ди Каприо заяви, че фондът ще "съсредоточи критични ресурси" за коренните и местните общности, работещи за защита на Амазонка срещу появата на диви пожари.

Средствата ще бъдат разпределени между пет местни групи, работещи за борба с проблема: Instituto Associacao Floresta Protegida, Координация на коренните организации на бразилската Амазонка, Instituto Kabu, Instituto Raoni и Instituto Socioambiental.

Боливия кани лидерите от Г7, за да изпълнят обещанията си за помощ

Близо 40 000 пожара унищожават тропическите гори на Амазонка в Бразилия, най-новото огнище в сезона на свръхактивни пожари, който тази година е изгорил 1330 квадратни мили от тропическите гори. Бразилските федерални експерти отчитат рекорден брой пожари в цялата страна през тази година.

Природозащитниците предполагат, че много от амазонските пожари първоначално са били предизвикани заради дърводобива и от животновъди, използващи метод, известен като "нарязване и изгаряне", за да освободят земя за селскостопански дейности.

Макрон: Г-7 са близо до споразумение за справяне с пожарите в Амазония

Звездата от „Титаник” и „Имало едно време в Холивуд“ е откровен защитник на околната среда и активно използва социалните медии, за да алармира за последиците от изменението на климата

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама