Китайски блогър инсценира катастрофа с майка си заради лайкове

09:41, 26 авг 19 / Свят 25 1920 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китайският блогър Чао (Chao) инсценирал заедно с майка си пътно-транспортно произшествие в град Джънджоу, за да повиши своята популярност в местната социална мрежа Weibo.

Резултатът от този експеримент завършил с няколко дни престой в ареста.

Обвиняват блогърка, че е инсценирала катастрофа с мотор в Instagram заради реклама

В местната полиция е получена жалба във връзка с инцидента. В нея се казвало, че „онлайн знаменитост е планирала и заснела автомобилна катастрофа на улицата, което довело до сериозни затруднения за движението по пътищата”.

26-годишният Чао шофирал синьо „Ламборгини” и на кръстовището уж се сблъскал с електрически скутер, управляван о 55-годишна жена. Това била майката на блогъра.

Моментът на катастрофата е записан от приятел на Чао. Блогърът възнамерявал по такъв начин да привлече нови посетители на страницата си в социалната мрежа Weibo и да получи повече лайкове.

В резултат на катастрофата движението на автомобилния транспорт било затруднено за повече от 40 минути. Пешеходци също са снимали произшествието с телефоните си. От видеото се вижда как жената се движи по пътя, все едно, че е ранена при сблъсъка.

Блогърът, майка му и приятеля са осъдени на по пет денонощия арест и глоба в размер на 200 юана (около 25 евро) за нарушаване на обществения ред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама