Нанков: Изместихме всички теменужки от трасето на магистрала „Европа“

11:11, 26 авг 19 / Политика 25 2171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Примерът Бойко Борисов заедно със зам. регионалния министър Николай Нанков и министъра на икономиката Емил Караниколов инспектираха ремонтните дейности на магистрала „Европа“ край Сливница.

Преди три месеца дадохме началото на реалното строителство на обекта. И само за три месеца вече имаме няколко дейности, изпълнени на 100% - например стабилизиране на земната основа. Над 70% от развалянето на старите канавки по протежение на платното са готови, над 40% от изкопните работи са готови. Насипът вече е над 15% извършен“, обясни Нанков.

В момента се работи по четири големи съоръжения – подлези, надлези и два пътни възела, а на Сливница се изграждат три мостови съоръжения.

Премиерът Борисов: Другите се дразнят, защото няма какво да покажат (ВИДЕО)

„Това е по-дългият, но по-лек участък от магистрала „Европа“. След 20-25 дни стартираме и по-трудния, който ще преминава през дефилето след Драгоман“, обясни зам. регионалният министър.

Нанков уточни, че магистралата ще има три ленти в посока, от които една ще е аварийна.

Изместихме всички теменужки, всички застрашени видове от тяхното местообитание в нови такива. Открихме археология на 19-ия километър, където ще бъде изградена една от седемте площадки за отдих“, подчерта той.

Нанков обясни, че сърбите също работят по своите два участъка от магистрала „Европа“.

Той уточни, че в края на град Сливница ще бъде проектиран и изграден трети пътен възел. „Там имаме „конфликтна“ ситуация с НКЖИ, тъй като на това място ще минава трасе и на високо скоростната железница. Но очаквам до десетина дни да минат всички съгласувания и да започнем по реалните дейности за изграждане на третия пътен възел“, каза още зам.-министърът.

Според него в пиковите летни месеци по магистрала „Европа“ ще преминават над 30 000 автомобила на ден.

Нанков коментира и работните дейности на магистрала „Хемус“, като обясни, че участъкът при Ябланица трябва да бъде пуснат до 20-25 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама