Борисов: Асфалтът не се яде, но чрез него се правят заводи и се получават заплати

11:44, 26 авг 19 / Политика 25 2189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на откриването на новите производствени мощности и разширяване на производствения център на „Кока-Кола“ в Костинброд.

Инвестицията за разширение на производствения цех е за над 34 милиона лева. Правителството ще отпусне финансова помощ за изграждане на инфраструктура до завода в размер на 1 777 814 лева.

„Асфалтът не се яде, но чрез него се правят заводи и се получават заплати”, заяви премиерът Борисов.

Той посочи, че над 20 000 души работят във фирмата в България.

„Кока-Кола“ България има огромни производствени мощности тук на стойност над 200 млн. лева и е разкрила хиляди работни места. Все повече са инвестициите в реална икономика в България и Кока-Кола ХБК България, благодарение на тези нови производствени мощности, ще изнася за Румъния, Сърбия, Гърция и региона. Затова искам да ги окуража и да им пожелая успех“, коментира Бойко Борисов, министър-председател на Република България.

Обновяването на мощности на завода цели и по-ефективно използване на ресурсите. Освен че намалява с 20% консумираната електроенергия, новата бутилираща линия ще намали с 3,3% използваната вода за 1 литър произведена напитка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама