Тръмп смята за полезно присъствието на Русия на следващата среща на Г-7

14:10, 26 авг 19 / Свят 25 2019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че руско присъствие на следващата среща от високо равнище на Г-7 ще бъде "полезно". Tой заяви това преди да се срещне с германския канцлер Ангела Меркел на тазгодишната среща на формата в Биариц, предаде "Фокус".

Според Тръмп, който ще е домакин на следващата среща, тя "вероятно ще се проведе в Маями". На въпрос дали Русия ще бъде поканена, той отговори „че би било полезно“, но добави, че не всички лидери са съгласни с това.

Европейският съюз е против връщането на Русия в Г-7

По-рано председателя на Европейския съвет Доналд Туск категорично се противопостави на това Москва да присъства на срещите на Г-7, като заяви, че причината тя да няма представители в Биариц е кризата в Украйна, която все още не е решена, според него.

Германия е против връщане на Русия в Г-8

Германският канцлер пък постави условие за приемането на Русия в Г-7 - да започне да прилага споразуменията от Минск. Британският премиер Борис Джонсън също се противопостави на идеята. Тя беше повдигната и от френския президент Еманюел Макрон. Владимир Путин отбеляза, Русия смята всякакви контакти със страните от Г-7 за полезни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама