Ройтерс: Франция и САЩ са договорили компромис по т.нар. дигитален данък

14:40, 26 авг 19 / Свят 25 2046 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френски и американски представители са постигнали компромис по френския цифров данък, заради който президентът на САЩ доналд Тръмп заплаши с отделни мита за френските вина, предаде Ройтерс, позовавайки се на източник близък до преговорите.

Компромисът, постигнат между френския финансов министър Бруно льо Мер, американския му колега Стивън Мнучин и икономическия съветник на Белия дом Лари Къдлоу, предвижда Франция да връща на компаниите разликата между френския данък и планирания механизъм, който ще бъде изготвен от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

САЩ и Япония се разбраха за голямо търговско споразумение

По-късно днес компромисът ще бъде представен на президентите Доналд Тръмп и Еманюел Макрон на срещата на лидерите на Г-7 в Биариц. Източникът на Ройтерс казал, че съветникът та Тръмп е одобрил предложението.

Френският данък от 3% е върху приходите от дигитални услуги на фирми с приходи над 25 млн. евро във Франция и 750 млн. евро по света.

Тръмп и другите лидери от Г-7 не се разбраха за Иран

САЩ недоволстват, че той несправедливо се цели в американски компании като Facebook, Google и Amazon. В момента те могат да осчетоводяват печалбата си в страни с ниски данъци като Ирландия и Люксембург, без да има значение откъде са приходите им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама