Денят накратко - 26 август

19:00, 26 авг 19 25 2494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на ТОПНОВИНИ подбра водещите теми от деня в рубриката „Денят накратко“.

Лидерите на Г-7 ще предоставят техническа и финансова помощ за борбата с пожарите в Амазония; директорът на Националното музикално училище „Любомир Пипков” остава на работа, докъде стигна работата по изграждането на АМ "Европа" и още:

***

Г-7 на помощ в битката с огнената стихия в Амазония

Седемте най-развити икономики отпускат спешна помощ в размер на 20 милиона долара главно за изпращане на самолети "Канадер" за гасене на пожарите.В кулоарите преди срещата на върха в Биариц британският премиер Борис Джонсън обеща, че страната му ще отпусне 10 милиона лири. Германският канцлер Ангела Меркел също обеща финансова помощ за това, но не съобщи точната сума, която ще бъде отпусната. „Джунглата на Амазонка са белите дробове на планетата“, заяви френският президент Еманюел Макрон.

*** 

Бойко Борисов присъства на откриването на новите производствени мощности и разширяване на производствения център  за безалкохолни напитки в Костинброд

Инвестицията за разширение на производствения цех е за над 34 милиона лева. Правителството ще отпусне финансова помощ за изграждане на инфраструктура до завода в размер на 1 777 814 лева. Той посочи, че над 20 000 души работят във фирмата в България. „Асфалтът не се яде, но чрез него се правят заводи и се получават заплати”, заяви премиерът Борисов.

***

Директорът на Националното музикално училище „Любомир Пипков” Столина Добрева остава на работа

Министърът Боил Банов поиска оставката ѝ, след като оперната ни прима Дарина Такова беше накарана да се яви на конкурс за преподавател, на който е трябвало да пее, за да докаже качествата си. Тя не е човек без достойнства, не случайно е там. Но за мен в случая е сгрешила”, каза министърът на културата. „Министърът не ми е поискал оставката и аз не съм си я подала. Така че искам да успокоя всички, които се вълнуват по въпроса”, каза след среща в Министерството на културата Добрева.

***

Инспектираха ремонтните дейности на магистрала „Европа“ край Сливница

Примерът Бойко Борисов заедно със зам.- регионалния министър Николай Нанков и министъра на икономиката Емил Караниколов инспектираха ремонтните дейности на магистрала „Европа“ край Сливница. Нанков уточни, че магистралата ще има три ленти в посока, от които една ще е аварийна. Изместихме всички теменужки, всички застрашени видове от тяхното местообитание в нови такива”, подчерта той. Той уточни, че в края на град Сливница ще бъде проектиран и изграден трети пътен възел

***

ДАНС: Гешев отговаря на изискванията за главен прокурор

В становище до Висшия съдебен съвет председателят на ДАНС Димитър Георгиев посочва, че под ръководството на Гешев спецпрокуратурата и агенцията са провели успешни разследвания. ДАНС заявяват, че  Иван Гешев отговаря на законовите, професионалните и нравствените изисквания за заемане на длъжността главен прокурор, поради което подкрепят неговата кандидатура.

 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама