Глутница бездомни кучета тормози цял квартал в столицата

08:52, 27 авг 19 / Общество 25 1192 Topnovini
1

Глутница бездомни кучета тормози хората в столичния квартал „Люлин 9”. Животните притесняват хората нощно време. Стигнало се е и до нападения над стопани на домашни кучета, които били атакувани от глутницата, докато разхождат любимците си, съобщи Нова телевизия.

Хората настояват за спешна нощна акция на „Екоравновесие”.

Проблемът е особено сериозен около блоковете 958 и 959.

„Нашествието на тази глутница е от около 2 месеца. То е само нощно”, заявяват живущи там. Сутрин някои от тях излизат със свирки и пръчки, с които да гонят кучетата. Засегнати от проблема твърдят, че са подавали многократно сигнали в „Екоравновесие”, но оттам не са предприели нищо.

„Мобилни екипи са посещавали над 10 пъти района, но не са установили глутница кучета през деня. Установени са само две, с поставени противопаразитни каишки, за които хората са казали, че се грижат. Подхождаме отговорно към всеки сигнал. Но през тъмните часове на денонощието не можем да ги улавяме”, заяви д-р Габриела Пенкова, зам.-директор на „Екоравновесие”.

Отново ще изпращаме проверки, но не можем да ги ловим през нощта. Може да бъде уцелен човек, освен това те се крият много добре през нощта”, допълни Веселин Асенов, директор на „Екоравновесие”.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани